HTML

Vitamin - Biokuckó Webáruház

Bármilyen fontos betegségmegelőző szerep is jutott immunrendszerünknek, a táplálékok elosztásánál nem ő áll az első helyen, így előfordulhat, hogy nem jut hozzá a számára nélkülözhetetlen vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz.

Mazsolka PPS

Naponta új PPS-ek

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

10 (1) 200mg (1) 30mg (1) 5htp (1) áfonya (1) agy (1) ajándék (3) allergia (1) antidioxáns (3) antidioxánsok (1) aqua (1) ásványi anyagok (2) ausztria (1) b6 (1) bab (1) bio (16) biokuckó (39) biotermék (1) blog (12) böngésző (1) bőrfeszesítő (1) coenzyme (1) csoki (1) csokoládé (1) cukor (1) cvitamin (2) d (1) depresszió (2) e (1) E-vitamin (1) édes (1) édesítőszer (1) édesség (1) edzés (1) egészség (38) egészség életmód (2) élelmiszer (2) élet (37) élet. (1) életmód (40) én (11) erotika (1) érszűkület (1) étrend (3) étrendkiegészítő (6) étrendkiegészítők (1) étvágy (1) eukaliptusz (1) ezüst (1) fehér tea (1) feladás (2) felhívás (1) fitness (2) fogyókúra (1) game (1) glicerin (1) gyógyítás (1) gyógymód (1) gyógynövény (5) gyógyulás (1) hal (1) halolaj (1) hályog (2) hellókarácsony (3) hialuron (1) himalája (1) hirdetés (5) hyaluron (1) ideg (1) immunerősítés (2) immunerősítő (2) immunrendszer (2) influenza (1) izzadás (1) jade (1) jangce (1) játék (1) jojoba (1) juice (1) kakaó (1) kalcium (1) kapszula (6) karácsony (2) kína (1) kivonat (1) koenzim (2) köhögés (1) koleszterin (1) kolloid (1) konditerem (1) közérzet (2) közösség (1) krém (2) külföld (1) látás (1) (1) lutein (1) magas (1) magnézium (1) máj (2) mandula (1) mandulatej (1) masszáz (1) masszázságy (1) masszírozás (1) medence (1) megfázás (1) mell (1) menstruáció (1) méregtelenítés (3) mozgássérült (1) mozgásstúdió (1) multiapró (2) multivitamin (12) nátha (2) natur (1) natura (1) nonprofit (1) norvég (1) nyál (1) nyomelem (1) nyomelemek (1) nyugat (1) nyugatvadnyugat (1) ödéma (1) olaj (2) olaszország (1) oldat (1) omega3 (2) omega5 (1) omega6 (1) omega7 (1) omega9 (1) online (1) pete (1) porcépítő (1) q (1) q10 (2) rák (1) regisztráció (1) seb (1) segítség (1) sex (1) sexy (1) szálloda (1) szauna (1) szelén (1) szem (2) szemszárazság (1) szénanátha (1) szépség (2) szerepjáték (1) szex (1) szexy (1) szív (1) szívinfarktus (1) szívműködés (1) szója (1) szórakozás (3) szürkehályog (1) taktika (1) tavasz (1) tea (1) teaház (1) teák (1) teázás (1) termál (1) termék (2) termékek (1) torna (1) tőzegáfonya (1) tüdőgyulladás (1) tudomány (1) turisztika (1) turizmus (1) üdülés (1) ünnepek (1) utazás (1) vérnyomás (1) videó (2) vitalitás (28) vitami (1) vitamin (27) vitaminok (4) víz (1) webáruház (39) weboldal (1) wellness (2) west (1) western (1) zene (1) zselatin (1) Címkefelhő

Friss topikok

Indavideó

Rovatok

Utolsó kommentek

Wild Yam - Jamszgyökér

2010.07.15. 12:19 Biokucko

 
Akciós ár!
2 900 Ft. ÁFA-val




Áldott állapotban szedése tilos!

A nők a hormonális változásokkal egészen az utolsó menstruációig - a terhesség hónapjainak kivételével - állandó kölcsönhatást élnek meg az ösztrogének, a progeszteron és az agyalapi mirigy hormonjai között.
 
A menopausa nem betegség, hanem egy biológiai állapot, ami a hormonszint csökkenése következtében alakul ki. A változás kora a hormontermelés visszaszorulásával jár. A legújabb kutatások eredményei a változásokat, az ösztrogén és progeszteron szint csökkenésével hozzák kapcsolatba, egyúttal alátámasztják, hogy a természetes ösztrogénekkel és progeszteronnal a kiesés pótolható, és a kellemetlen következmények leküzdhetők .Számos növényből nyerhető természetes hormon. Közülük is leginkább elterjedt a Wild Yam (Dioscorea villosa) progeszteron szerű anyagainak felhasználása. A Wild Yamból könnyen kinyerhető és átalakítható a hatóanyag.
 Kedvező  tulajdonságai  lehetnek:
 Rendben tartja a havi ciklust, csökkenti az éjszakai izzadást.
 Idősebb nőknél csökkenti a hüvelyszárazságot.
 Harmonizálja a hormonszintet, ennek köszönhetően gátolja a menstruáció idején fellépő hormonális alapon kialakuló bőrproblémákat (pl: fokozott  faggyúműködés, pattanások kialakulása).
 
Ugyancsak csökkenti a menstruáció ideje alatt gyakran fellépő kellemetlen végtag ödémát, puffadást, ami a szervezet fokozott vízvisszatartása következtében alakul ki.
Csökkenti az étvágyat, ezért a fogyókúrát, illetve az ideális testtömeg megtartását elősegíti.
Segíti a szexuális aktivitást, illetve jótékony hatással van a termékenységre.
Amerikai tapasztalatok alapján kb. 40 %-kal csökkenti a menopauza kellemetlen tüneteit.
Ezen túl csökkenti a triglicerid-, illetve növeli a HDL szintet.
A flavonoidok a növényi antioxidánsokkal együtt lassítják az öregedést növelik az érfal rugalmasságát.
 
Németországban nemcsak táplálék-kiegészítőként, hanem homeopátiás gyógyszerként is engedélyezték. A változókorban, hormonzavarok, depresszió, csontritkulás, mellfeszülés, progeszteronhiány, frigiditás, idegesség, idegi alapú gyomorpanaszok, menstruációs panaszok menstruációs zavarok és görcsök, premenstruációs szindróma, hormonzavar okozta túlsúly esetén javallott.
 
Különösen Amerikában folynak hosszabb ideje tanulmányok a mexikói jamszgyökérről. 1936-ban japán tudósok foglalkoztak a diosgenin hatóanyaggal. Ez az anyag nagyon hasonlít a természetes női progeszteronhoz. Dr. Lee, amerikai orvos több mint 20 tanulmányt készített a diosgeninből származó természetes progeszteronnal, mely érezhetően csökkentette a klimaxos panaszokat és nagy sikere volt a lassú csontritkulás ellen folytatott küzdelemben. Ezért a mexikói jamszgyökeret kifejezetten a fenti panaszokra ajánlja.
 
A jamszgyökér mellékhatás nélkül természetes diosgeninnel támogatja a hormonműködést, mely úgy hat, mint a progeszteron és a női testben harmonizálja a periodikus hormonváltozást. A természetes progeszteron jó hatással van a női termékenységre és a gyermekáldás is elérhetőbbé, válik.
 
Premenstruációs szindróma esetén a ciklus 14. napjától a periódusig naponta 1 kapszulát kell fogyasztani.
 
A vad jamgyökér nagy csontsűrítő hatásával is felkeltette a figyelmet. A nőgyógyászok valamennyi klimaxos nőnél (akik részben csontritkulásban is szenvedtek) a vad jamszgyökér szedése alatt a csontsűrűség 25%-os növekedését tapasztalták.
 
Progeszteron
Az ösztrogénhez képest a progeszteron is olyan hormon, mely mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál (náluk azonban kisebb mértékben) a szervezet tökéletes működéséhez szükségesek. Elsősorban a mellékvesekéregben és az agyban termelődnek.
A progeszteron
- vízhajtó hatású
- a vénáknak nagyobb feszességet kölcsönöz
- csökkenti a mellfeszülést
- segít a félelmek legyőzésében
- javítja a memóriát

És ami a bőr számára nagyon fontos: ha a nők a változókorba jutnak, a kötőszöveti rostokkal együtt az irhában képződő kollagénrostokból, elasztinból és hyaluronsavból évente 5%-ot veszít. Míg az ösztrogén fokozza a kollagén-termelést, a progeszteron megakadályozza azt. Az anti-aging kozmetika szempontjából fontos ez az összjáték!
A vad mexikói jamszgyökérben található diosgenin a DHEA (DeHydroEpiAndrosteron) termelését is fokozza a mellékvesékben. Emiatt egyértelműen bizonyítható a vérben a vad jamszgyökér fogyasztása után a DHEA szint emelkedése.
 
DHEA a fiatalító anyahormon (az összes hormontermelésünk alaphormonja)
- javítja az immunrendszert
- véd a rák ellen (elsősorban a mell-, petefészek- és prosztatarák ellen)
- javítja az agyműködést
- csökkenti a koleszterinszintet
- serkenti a máj anyagcseréjét
- véd az érelmeszesedés ellen
- fiatalságot és frissességet kölcsönöz
- lelki egyensúlyt teremt
- lassítsa az öregedési folyamatot
 
Ösztrogén
Az ösztrogén természetesen elsősorban nők számára fontos, de a férfiak is igényelnek bizonyos mennyiségű ösztrogént. A férfiak is sokszor szenvednek a változókorban ösztrogénhiányban.
- védi a bőrt a ráncoktól
- növeli a kollagén-szintézist
- megelőzi a csontritkulást
- csökkenti a magas zsírértékeket a vérben
- megőrzi az erek rugalmasságát
- kiegyensúlyozottá teszi a vegetatív idegrendszert
- hiánya esetén gyakori a hajhullás, megerősödik a testszőrzet
- szárazság, allergiákra való érzékenység
- a bőr vékonyabbá és szárazabbá válik
- a felsőajkak felett kis hosszanti ráncok alakulnak ki
- az orr területén a kis erek megszaporodnak és szélesebbé válnak

Az ösztrogéntermelés csökkenésével csökkennek a kollagén- és rugalmas rostok. A bőr, valamint az orr, szem, száj- és a vagina nyálkahártyája vékonyabbá és szárazabbá válik. Ez szemégést, a vaginában viszketést, gyulladást, nemi aktus közben fájdalmat és nagyobb infarktusveszélyt jelent.

Ösztrogénhiány
Pszichikailag: depressziós, sírós, mindent tragikusan fog fel
Testileg: száraz bőr, száraz nyálkahártya, vérnyomásingadozás, súlynövekedés, hónalj tájéki fájdalom, érzi a peteérést, alvászavarok, menstruációs fájdalom, hangulatváltozás, fejfájás

Progeszteronhiány
 
Pszichikailag: agresszív, ingerlékeny, bosszankodó
Testileg:    menstruáció előtti súlynövekedés, fájó mellek, menstruációs fájdalmak, kimerültség, hangulatváltozás, fejfájás
 
A változókor kezdetekor: progeszteron, majd ösztrogén probléma. Ha bizonytalan benne, hogy melyik hormon hiányzik, inkább a pszichikai panaszokat vegye figyelembe.
Ahogy a tüneteken is látszik, gyakran nehéz megkülönböztetni, hogy éppen melyik hormon hiányzik. A mesterséges hormonok használatát természetesen nem lehet az egyéni, erős hormonváltozáshoz igazítani. Ez a gyakran fellépő súlyos mellékhatások és érzékenység egyik oka.

Annál örvendetesebb az a tény, hogy vannak olyan növényi anyagok, melyek nem árasztják el testünket vegyszerekkel. A vad jamszgyökeret ugyanis nem lehet túladagolni. Testünk ugyanis csak a megfelelő hormonnál alakítja át az ezekben az élelmiszerekben rejlő hatékony anyagokat, amennyiben szüksége van rájuk. Ha nincs szüksége hormonokra, akkor ezek az egészséges hatóanyagok (flavonoidok, diosgenin) egészséges táplálékként épülnek be az anyagcserébe.

Különösen a változókorban és az úgynevezett premenstruális szindróma megjelenésekor (PMS – a menstruáció előtti különböző panaszok) ajánlatos a szója-izoflavonok és a vad mexikói jamszgyökér kombinációja.
Menstruációs problémák - Észak-és Közép-Amerikában  hagyományosan használják a fájdalmas menstruáció és a  petefészek fájdalom és görcseinek  enyhítésére.   Sok asszony  használja  ezt a hasznos gyógynövényt   a menopauza során.
 
Gyulladás gátló - köszönhetően a gyógynövény gyulladás gátló és görcsoldó  hatásának , rendszeres használata  segít enyhíteni  az ízületi fájdalmat és merevséget,  az   ízületek   gyulladása miatt kialakult   reuma tüneteit.
 
Izomgörcsök és a fájdalom - köszönhetően a magas növényi szteroidoknak  a Wild Yam  hatékony fájdalomcsillapító, alkalmas az emésztési problémák enyhítésére, mint a hasfájás,  irritábilis bél szindróma és diverticulitis.

Szólj hozzá!

Címkék: élet depresszió egészség életmód fogyókúra vitamin pete webáruház izzadás nyál menstruáció étvágy vitalitás ödéma

A bejegyzés trackback címe:

https://multivitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr942153206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása